energi-s  

energi-s

0,25 L – Лименка

*Наменет за спортисти, во периоди на големи напори, ја подобрува
концентрацијата и телесната издржливост.
Висока концентрација на кофеин 24,9 mg/100ml. Состоки: Вода, шеќер, декстроза,
јаглерод диоксид,лимонска киселина, регулатор на киселост Е331, таурин
(400mg/100 ml), глукоронолактон (240mg/100 ml), арома, кофеин (24,9mg/100 ml),
инозитол, бои: Е150d, витамини: ниацин, пантотенска киселина, витамин Б6, витамин
Б2 и витамин Б12, конзерванс Е211. Сува материја мин.11,0%. Максимална дневна доза: 500 ml.